loader image

TJÄNSTER

30 års erfarenhet från branschen

Vi erbjuder hela kedjan från rådgivning och rekommendation till försäljning och installation samt reparation och service när det behövs. Kontakta oss för hjälp med luftvärmepumpar i Umeåområdet eller skicka en offertförfrågan till oss!

Försäljning

Vi är samarbetspartner till Mitsubishi Electric och är återförsäljare av deras produktutbud, men vi utför även service och reparationer av luftvärmepumpar från flertalet andra märken.

Installation

Olika hus och lokaler har olika förutsättningar för installation och vi kan ombesörja korrekt installation för alla förutsättningar. Vi sköter om samtliga detaljer i processen och hanterar allt för energieffektivt inomhusklimat. Vi lämnar detaljerad offert så att samtliga moment i uppdraget är listade och redogjorda.

Service

Med närmare 30 års erfarenhet av service, reparationer och underhåll är vi en väl kompetent servicepartner för i stort sett alla typer av värmepumpar från i stort sett alla kända märken. Genom regelbunden och regelrätt hantering får du ut mesta möjliga av din värmepump under lång tid.

Husvagnar och husbilar

Utöver service, installation och reparationer av värmepumpar för hushåll och fasta lokaler utför vi också service och reparationer av Dometics produkter för husvagnar och husbilar.

ROT-avdrag

För privatpersoner som väljer att installera värmepump är installationsarbetet avdragsgillt enligt ROT-avdraget. Vi sköter alla detaljer gällande ROT-avdrag när vi utför uppdrag där ROT-avdrag kan tillämpas så att du som kund får rätt pris direkt och får mindre detaljer att tänka på.

ROT-avdrag på Skatteverket och Svenska Kyl & Värmepumpföreningen

Tips vid problem

Här har vi samlat några handfasta tips som du kan checka av om det uppstått problem med din värmepump.

Är filter och värmeväxlare i innerdelen rengjorda?

Är inställningarna i fjärrkontrollen rätt?

Felkod eller blinkande lampor?

Prova att bryta strömmen till värmepumpen och vänta 10 minuter innan du slår på strömmen igen. Starta värmepumpen på nytt och se om den fungerar. Om felkod eller blinkande lampor fortfarande visas, kontakta oss för service.

Endast värmedrift/endast kyldrift?

Kontrollera att maskinen inte är låst till ett specifikt driftläge i app eller i fjärrkontroll.

Droppar vatten i kyldrift?

Kontrollera ifall värmepumpen är inställd på för låg och ouppnåelig temp. Kontrollera även kondensslangen från innerdelen så att den är rätt dragen och att det inte uppstått stopp i slangen.

Igenfrusen utedel?

Stäng av värmepumpen och bryt strömmen. Tina sedan bort all is som bildats, förslagsvis med varmt vatten i en vattenkanna, genom att hälla det varma vattnet direkt på isen på utedelen. Viktigt att all is på värmeväxlaren tinas bort. Slå därefter på strömmen och starta upp värmepumpen igen. Kontrollera att värmepumpen är inställd i värmeläge och provkör igen.

Om det bildas ett tjockt lager av frost/is direkt igen och om värmepumpen inte själv klarar att avfrosta bort detta kan det vara något fel på värmepumpen. Kontakta då oss för service. Viktigt att temperaturen inne där innerdelen sitter inte får bli för låg då det påverkar värmepumpens förmåga att avfrosta utedelen. Man ska alltid ha en annan värmekälla som går in om temperaturen i lokalen där värmepumpen sitter sjunker mer än några grader under vad värmepumpen är inställd på. Detta för att säkerställa att värmepumpen kan jobba så effektivt som möjligt.

Certifierad hos INCERT för kylarbeten och f-gaser, C2412 Kat. 1, samt registrerat hos elsäkerhetsverket elarbeten med begränsad behörighet.

Org.nr.
559371-9650

Bankgiro
5880-0343

joakim@jnservicenorr.se

070 317 08 37

Stackvägen 4 i | 901 37 Umeå